Tiramisu bardakta mı tabakta mı?

Tiramisu çok güzel bir İtalyan tatlısı. Mascarpone diye krema şeklinde bir peynir ile yapılıyor.  Burada tarifini yapmayacağım. İnternette yeterince var  ama gereken malzemeler kedi dili gibi bir bisküvi, mascarpone peyniri (Türkiye de labne kullanılıyor), su, yumurta şeker kakao ve kahve.

Venedik yakınlarında Treviso bölgesinde doğmuş, Venedik yakınlarında. Ama artık her yerde var.

Benim paylaşmak istediğim aslında iki adet İtalya da çektiğim fotoğraf. Bunlar Roma dan iki tiramisu fotoğrafı.
 Birincisi yani bardakta olanı Vittorio Emmanuel 2 monument binasının (ki Romaya giderseniz gezmenizi ve üst katına çıkıp fotoğraf çekmenizi öneririm) üst katındaki kafeden ikincisi ise Alessio adlı bir restauranttan. Lokantalara gittiğinizde genelde tabakta tiramisu veriyorlar ama cafe tarzı yerlerde hızlı servis için bardakta sunum yapılıyor.

Hiç yorum yok: